top of page

Samen in geborgenheid

Welkom aanstaande moeders, bij Cocoon in Eindhoven! Kies voor een bewust moment om samen met je kind te ontspannen in prachtige muziek. Neem plaats in de zero gravity stoel, en ervaar een oase van rust en harmonie in onze unieke houten resonantiecabine en ervaar diepe ontspanning.

In de cocon

Onze speciaal ontworpen houten resonantiecabine - Harmonic Egg - is de cocon waarbinnen de transformatie plaatsvindt. Hier word je omringd met zachte, harmonieuze klanken. Je maakt een diepe en bijzondere verbinding met je baby en bent samen in ontspanning.

 

Just the two of you

 

Ervaar hoe muziek de hartslag vertraagt, de ademhaling kalmeert en een vredige omgeving creëert voor jullie beiden. Weet dat jouw kindje de muziek ook hoort en voelt. Ontdek hoe de baby reageert en ontspant. Samen ontspannen in verbinding.

De positieve effecten

Uit studies blijkt dat kalmerende muziek niet alleen jouw stressniveau verlaagt, en jouw hele systeem ontspant, maar ook een positief effect heeft op de ontwikkeling van je baby. En niet alleen dat!

 

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de trillingen van geluid door ons lichaam heen gaan en onze kleinste deeltjes (de atomen) in beweging zetten. Muziekinstrumenten creëren trillingen en deze hebben een positief effect op de trillingen in ons lichaam. Als de trilling van muziek in harmonie is, beïnvloeden en veranderen ze ons lichaam (resonantie). Geluidsgolven helpen om de cellen in ons lichaam weer op één lijn te krijgen met hun gezonde, natuurlijke trillingsniveau, waardoor een onbalans wordt gecorrigeerd.

Stressvermindering

Dit vermindert het risico op vroeggeboorte en complicaties tijdens de zwangerschap.

Verbinding moeder kind

Door bewust samen te ontspannen en in aandacht te zijn, versterkt een gevoel van verbinding.

Afname angstgevoelens

Muziek en ontspanning helpen om angstgevoelens te verminderen doordat positieve hormonen vrijkomen.

Verbeterde nachtrust

Dit is essentieel voor herstel en de gezondheid van de aanstaande moeder maar ook voor de ontwikkeling van de baby.

Bevordert hersenontwikkeling van de baby

Leidt tot verbeterde cognitieve vaardigheden van het kindje na de geboorte.

Vermindert pijn en ongemak

Bij aandoeningen zoals zwangerschapsmisselijkheid of rugpijn

Bewust

Ontspannen tijdens de zwangerschap

Ontspanning is geen luxe, het is essentieel. In de cabine kun je even de wereld buiten sluiten en met al jouw aandacht en liefde bewust zijn met wie er in jouw buik groeit. Jouw eigen vlees en bloed; jouw kindje. 

Voor je het weet, is de zwangerschap voorbij. Cliché, maar waar. Laat deze bijzondere periode niet ongemerkt voorbij gaan, en investeer in een bewust en ontspannen moment voor jou en jouw baby!

bottom of page