top of page

Alles is energie

Het kwantummechanisch principe gaat er van uit dat alles met elkaar verbonden is en dat alles energie is.


Een van de vele personen die ik volg is Lars van den Nieuwenhoff. Ik raad je zeker aan zijn site eens te bezoeken. In een van zijn nieuwsbrieven schreef hij een interessant stukje over energie waarvan ik hieronder een aantal fragmenten uitlicht.


Het leven gebruikt energie als 'currency' om structuur aan te brengen in alle materie waar het uit bestaat. Ieder systeem heeft de neiging om automatisch tot wanorde te vervallen als er geen energie wordt ingebracht. Zo zal de batterij van je telefoon nooit vanzelf opladen; het heeft een externe energietoevoer nodig. We hebben energie nodig voor orde. Op celniveau leidt orde tot een goed werkende gestructureerde en gezonde cel. Heeft een cel gebrek aan energie, dan kan het de vele duizenden vitale processen per seconde niet ondersteunen. Onderprestatie van een cel leidt op den duur altijd tot ziekte.

Energie uit geluid

Energie halen we als mens uit voeding, blootstelling aan (zon)licht en 'grounding'. Blootstelling aan het juiste geluid helpt ons op celniveau om energie te produceren en structuur te behouden. Onze cellen bestaan grotendeels uit water. Water reageert heel uniek op trilling. Geluid is ook een trilling. Trilling draagt altijd informatie en energie. En wat blijkt nou? Water kan deze energie en informatie overnemen, vooral als de frequentie van de trilling resoneert met het water en wat er in het water is opgelost. Sterker nog, als een frequentie goed resoneert met water ontstaan onderstaande prachtige geometrische patronen. Dit is dus hoe geluid energie en informatie overbrengt via ons lichaamswater op celniveau, en zowaar: dat is dus de kracht van soundhealing!Σχόλια


bottom of page