top of page

Waarom heling alleen mogelijk is vanuit een gevoel van veiligheidHet ontstaan van ziektes

Vanuit een blokkade van het autonome zenuwstelsel, ontstaan ziektes. Het autonome zenuwstelsel regelt de onbewuste processen in het lichaam. Het regelt de vitale lichaamsfuncties (hartstlag, bloeddruk en lichaamstemperatuur) en inwendige organen.

Dan is er nog het parasympathische en sympathische systeem. Het parasympathische systeem zorgt voor rust, heling en vertering. Het is de hoogste autoriteit bij het ontstaan van herstel naar genezing en gezondheid. Het maakt de communicatie tussen lichaam en ziel mogelijk.


Leven vanuit angst

Het bewustzijn (de ziel), is de grote regisseur die verantwoordelijk is voor de werking van de parasympathicus. Als het bewustzijn zich niet durft te manifesteren door bijvoorbeeld angst of onveiligheid, wordt de parasympathicus geblokkeerd. Je leeft dan in de overlevingstand, in alertheid en staat altijd ‘aan’. Hierdoor kan het lichaam niet helen en ontstaan ziekten en langdurige uitputting. Veilig zijn (bij en met jezelf) is een basisbehoefte en voorwaardelijk om het parasympatisch zenuwstelsel te deblokkeren en activeren zodat het lichaam kan helen en het zelfhelend vermogen zijn gang kan gaan!


Je veilig voelen

Er zijn diverse oorzaken waarom iemand zich niet veilig voelt. Dit kan vaak samenhangen met onverwerkte trauma's. Traumaverwerking is absoluut ook onderdeel van gezondheid. Een reeks sessies in de Harmonic Egg is een onderdeel van een verwerkingsproces. Op zachte wijze komen de beschermingsmechanismen los. Steeds een laagje dieper, en na iedere sessie voel je je weer een stukje lichter. Voor de Harmonic Egg is een speciaal protocol beschikbaar voor innerlijk kind heling. Dit kan bij traumaverwerking een belangrijk onderdeel zijn.


Vraag voorafgaand of na afloop van jouw sessie gerust naar meer informatie over traumaverwerking of de mogelijkheden rondom innerlijk kind werk.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page